تکرار چالش تولید تجهیزات پزشکی در شرکت های دانش بنیان

تکرار چالش تولید تجهیزات پزشکی در شرکت های دانش بنیان

مدیر یک شرکت دانش بنیان با اشاره به چالش تولید تجهیزات پزشکی گفت: در این شرکت که محصولات آندوسکوپی، هندپیس انسداد عروق و … تولید می شود برای ورود به بازار با چالش هایی مواجه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری هیاهو، عبدالرضا اسرار مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری شیراز در بازدید خبرنگاران از این پارک با اشاره به تولید 4 محصول دانش بنیان در قالب طرح کلان ملی آندوسکوپ های انعطاف پذیر، اظهار کرد: این محصولات شامل گاستروسکوپ، کولونوسکوپ، برونکوسکوپ، سیستوسکوپ و  پردازنده های آن  می شود.

اسرار افزود: این طرح ابتدای سال 1399 به مرکز طرح های کلان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ارایه شد و پس از طی مراحل داوری، مورد حمایت این مرکز قرار گرفت.

وی با بیان اینکه طرح آندوسکوپ های انعطاف پذیر در سال 1399 آغاز شد، خاطرنشان کرد: این طرح در انتهای سال 1400 با تولید 5 محصول دانش بنیان به اتمام رسید. ایده اولیه محصول از نمونه های خارجی گرفته شده است، اما طراحی و تولید بسیاری از قطعات کلیدی توسط متخصصان داخلی این شرکت انجام شده است. قیمت نمونه خارجی دستگاه ست اندوکولونوسکوپ حدود 4 میلیارد تومان است، در حالی که محصول تولیدی ما با قیمتی حدود 2 میلیارد تومان به بازار عرضه می شود.

تولید هندپیس انسداد عروق

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به تولیدت دیگر این شرکت گفت: هندپیس انسداد عروق یا لیگاشور، محصول دیگر این شرکت، جایگزین بسیاری از وسایل در جراحی از جمله پنس شده است.

وی با بیان اینکه این دستگاه یکبار مصرف بوده و کاربردهای مختلفی در جراحی لوزه، تیرویید و … دارد، تاکید کرد: استفاده از هندپیس انسداد عروق، زمان عمل تیرویید را از 2 تا 3 ساعت به طور قابل توجهی کاهش می دهد. این امر، به نفع بیماران و کادر پزشکی خواهد بود. در حال حاضر در مرحله اخذ مجوز نهایی از اداره کل تجهیزات پزشکی است.

چالش های حوزه تجهیزات پزشکی

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به وجود چالش ها در این حوزه گفت: در مناقصه ها، به شرکت های خارجی به طور مستقیم معادل دلاری را پرداخت می کنند. در مقابل، ما معادل ریالی آن را با نرخ نیمایی دریافت می کنیم که نصف قیمت دلار آزاد است. پیشنهاد ما این است که برای تراز کردن شرایط، به ما نیز دلار تعلق بگیرد. در حال حاضر برای واردات مواد اولیه، ارز نیمایی تعلق می گیرد اما متاسفانه این موضوع در مورد تولید داخلی صدق نمی کند. این در حالی است که مواد اولیه ای مانند استیل در بازار داخلی با قیمت جهانی و به نرخ دلار 60 هزار تومان عرضه می شوند.

وی با اشاره به چالش خرید و فروش چنین محصولات دانش بنیانی در حوزه پزشکی گفت: خریدار عمده ما یکی از نهادهای معتبر دولتی است که به صورت انبوه خریداری و در قالب مناقصه به بیمارستان ها ارایه می کند. اگر ما در مناقصات برنده شویم معادل 20 هزار دلار معادل نیمایی، ریال پرداخت می کنند و با نصف قیمت انجام می شود. اما به خارجی ها دلار نقدی پرداخت می شود که این موضوع، برای تولیدکننده ها در حوزه تجهیزات پزشکی بسیار آزاردهنده است.

به گزارش هیاهو، این بازدید در قالب تور فناورانه توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری انجام گرفت.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تکرار چالش تولید تجهیزات پزشکی در شرکت های دانش بنیان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تکرار چالش تولید تجهیزات پزشکی در شرکت های دانش بنیان"، کلیک کنید.