پنجمین شماره فصلنامه «سمرقند»، ویژه تاریخ و فرهنگ بخارا منتشر شد.
به گزارش هیاهو، این ویژه نامه در 544 صفحه منتشر شده و از شنبه اول اردیبهشت 1403 در کتابفروشی ها و دکه های روزنامه فروشی در دسترس است.
عبدالحسین زرین کوب، عنایت الله رضا، فایزه توکلی، مسعود عرفانیان، آزیتا همدانی، محمدامین ریاحی، دلشاد فرهادزاد، مسعود میرشاهی، مسعود حسینی پور، مریم حسینی، نصرالله پورجوادی، ناصرالدین پروین، جواد عباسی، عدالت عابدینی، کاوه بیات، حسن شجاعی هیاهو و شقایق فتحعلی زاده نویسندگان این شماره هستند.
همچنین این شماره با سروده هایی از رودکی، مجیرالدین بیلقانی، عمعق بخاری، مولوی، جامی، سیّدای نسفی، طغرل احراری، محمدرضا شفیعی کدکنی ، ادش ایستد، گلرخسار، بازار صابر، فردوس اعظم، هدیه، بشارت رجبوا و مریم یادگاروا همراه است.
«مرزهای ایرانشهر» نوشته محمدرضا شفیعی کدکنی، «ای بخارا شاد باش و دیر زی» از علی دهباشی، «سرود اهل بخارا» نوشته عبدالحسین زرین کوب و «گذشتۀ تاریخی بخارا» نوشته عنایت الله رضا در این شماره از «سمرقند» درج شده اند.
بخش «تاریخ بخارا» با این مطالب همراه است: «حاکمیت خاتون بخارا» از فایزه توکلی،
«امیر عالم خان، واپسین امیر از سلسلۀ منغیت ها» نوشته مسعود عرفانیان و «معماری ابنیه و عمارات در بخارا (بر اساس یادداشت های صدرالدین عینی)» از آزیتا همدانی.
در بخش «فرهنگ و ادبیات در بخارا» این مطالب چاپ شده است: «باد جوی مولیان…» از محمدامین ریاحی، «از این بخارا تا آن «بخارا»» نوشته دلشاد فرهادزاد، «یادداشت هایی دربارۀ شهر بخارا» از مسعود میرشاهی، «مردم بخارا» نوشته مسعود حسینی پور، «مراسم زیارت هفت پیر در بخارا» از مریم حسینی و «جایگاه زن در یادداشت های صدرالدین عینی» نوشته آزیتا همدانی.
«غریب آشنا» نوشته نصرالله پورجوادی، «پرسه در دیار بخارا خداه» از ناصرالدین پروین، «گشت و گذاری در بخارا» نوشته جواد عباسی و «یک پیاله چای ازبکی» از عدالت عابدینی در بخش سفرنامه های بخارا منتشر شده است.
همچنین معرفی کتاب های «از آسیای میانه تا ورارود و خوارزم»، «دربارۀ کتاب «تاریخ بخارا»» و «برده های ایرانی در ورارود» در بخش معرفی کتاب این شماره آمده است.
«هر باد که از سوی بخارا به من آید…» سروده رودکی، «دورست بخارا…» از مجیرالدین بیلقانی، «در مدح شمس الملک» از عمعق بخاری، «قصۀ وکیل صدر جهان» از مولوی، «در منقبت خواجه بهاءالدین محمد نقشبند بخارایی» سروده جامی، «در صفت شهر بخارا» از سیّدای نسفی، «در جواب گلشنی بخارای» از طغرل احراری، «مویۀ زال» از محمدرضا شفیعی کدکنی، «سمرقند و بخارا» از اَدش ایستد، «بخارا» سروده گلرخسار صفی اوا، «اسماعیل سامانی دیوار بخارا بود» بازار صابر و «آه… بخارا!» از فردوس اعظم شعرهایی هستند که در بخش «بخارا در شعر فارسی» چاپ شده اند.
«هدیه»، «بشارت رجبوا» و «مریم یادگاروا» از بانوان چکامه سرای بخارا (به انتخاب مسعود میرشاهی) هستند.
پایان خبر هیاهو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انتشار ویژه نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انتشار ویژه نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»"، کلیک کنید.