آفتاب نیوز :
حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت استقرار سامانه های هشدار سریع در کشور اظهار کرد: زیرساخت سامانه هشدار سریع زلزله همچون نصب شتاب نگار ها، درنقاط مختلف از جمله اطراف شهر های کشور به ویژه کلانشهر ها در حال گسترش و توسعه است. در این راستا موسسه ژیوفیزیک دانشگاه تهران در نقاط مختلف کشور از جمله اطراف تهران و کلانشهر ها، ایستگاه های مختلفی مرتبط با لرزه نگاری را مستقر کرده است. به طور مستمر این مهم، به نحو مطلوبی در حال رصد است. اما درباره سامانه هشدار سریع زلزله باید بگویم که هنوز تا رسیدن به آن مقطعی که بتوانیم هشدار سریع پیش از وقوع یک زلزله را صادر کنیم فاصله داریم و این نیازمند مطالعات تکمیلی است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور به پیش بینی سیلاب ها در کشور نیز اشاره و اظهار کرد: وزارت نیرو به جایی رسیده که در برخی رودخانه ها می تواند پیش بینی هایی را داشته باشد، اما در همه رودخانه ها نمی توان این کار را انجام داد و این به دلیل پیچیدگی مدل های هواشناسی و میزان بارندگی ها و نیز وضعیت رودخانه ها است.
فرونشست در این استان ها را جدی بگیرید
وی در پاسخ به این پرسش که فرمانده میدان در بحران ها کدام سازمان است؟ گفت: به استناد قانون مدیریت بحران کشور در شهرستان ها اگر سطح بحران در حد شهرستان باشد مسیول یا متولی مدیریت بحران، فرماندار آن شهرستان است. اگر این بحران در سطح دو شهرستان یا تعدادی از شهرستان ها باشد و فرماندار به تنهایی نتواند هماهنگی ها را انجام دهد، استاندار، متولی مدیریت بحران خواهد بود چرا که باید هماهنگی دستگاه ها و سازمان ها در چندین شهرستان را صورت دهد. اگر طبیعتا این سطح از بحران از عهده استاندار خارح شود، نیازمند هماهنگی بین چند استان باشد، به تبع سازمان مدیریت بحران متولی خواهد بود که باید هماهنگی هایی در سطح وزیر کشور و رییس جمهور را انجام دهد.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص استفاده از آب های زیر زمینی و پیامد های آن یادآور شد: وزارت نیرو حد استانداردی را برای مصرف آب تعیین کرده است، اما درباره چاه های عمیق باید بگویم که در برخی استان های ما مانند اصفهان و خراسان رضوی که فرونشست بسیار جدی تر شکل می گیرد، آنجا هم برای مقابله با چاه های غیرمجاز اقدام شده و این چاه ها پلمپ می شوند. استان های در معرض فرونشست همان استان های قبلی است، اما وضعیت فرونشست استان های خراسان رضوی، استان اصفهان و بخش هایی از تهران نسبت به سایر نقاط کشور وضعیت بدتری را تجربه می کنند.
بافت فرسوده بازار تهران چگونه ایمن می شود؟
ظفری همچنین درباره میزان کمک های بین المللی به مدیریت بحران در ایران، گفت: کمک های بین المللی بسیار ناچیز است و چیزی نیست که چشمگیر باشد و نمی تواند وضعیت ما را تغییر دهد بلکه آورده علمی، اجرایی و تجهیزاتی کشور به گونه ای است که فعلا پاسخگوی نیاز های کشور هست. در تعاملات ما با کشور های مختلف هم در بعد تجهیزاتی و هم در حوزه انتقال تجربه و دانش دوطرفه است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت بازسازی بافت های فرسوده در کشور تصریح کرد: قرار است تا سالانه قریب به 300 هزار بافت فرسوده روستایی از سوی بنیاد مسکن بازسازی شود، این موضوع در شهر ها و روستا های کوچک پیگیری می شود و طرح مسکن ملی نیز به آن کمک می کند.
وی درباره آخرین وضعیت باسازی بافت های فرسوده بازار تهران نیز گفت: شهرداری تهران برنامه های خوبی را برای ایمن سازی بافت فرسوده تهران طراحی کرده است، بازار تهران قلب اقتصاد کشور است و نمی توان تمام آن را تخلیه کرد بلکه باید به صورت تدریجی و مقطعی نوسازی شود. در حال حاضر ساختمان های ناایمن از سوی شهرداری تهران شناسایی و فرآیند اداری آن طی شده است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وضعیت بیمارستان ها و پاساژ های ناایمن اظهار کرد: ما در سازمان مدیریت بحران، در اواخر دی ماه سال 1402 نامه ای را به وزارت بهداشت برای ایمن سازی بیمارستان ها ارسال کردیم که اقدامات لازم را انجام دهد. وزارت بهداشت نیز دستورالعملی را برای ایمن سازی بیمارستان ها در مقابل حریق تدوین و به زیر مجموعه خود ابلاغ کرده است، این دستورالعمل ها می تواند به کاهش خطر حریق در بیمارستان ها کمک کند.
ساخت شهر های ویلایی ایده مطلوبی برای کاهش خطر زلزله
وی در پایان این گفتگو درباره ایجاد شهر های ویلایی در طرح ملی مسکن، این مدل از ساخت مسکن را مطلوب دانست و عنوان کرد: این ایده وزارت راه و شهرسازی است و براساس قانون مدیریت بحران کشور می بایست پیوست کاهش خطر را رعایت کند و ما در حال انجام پیگیری های لازم هستیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازار تهران چگونه ایمن می شود؟ / فرونشست در این استان ها را جدی بگیرید" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازار تهران چگونه ایمن می شود؟ / فرونشست در این استان ها را جدی بگیرید"، کلیک کنید.