اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

هیاهو/خراسان رضوی نوروز 1403 مانند سال گذشته مصادف شده است با ماه رمضان و به همین دلیل شاید عده زیادی در انتخاب مقصد مناسب برای سفرهای نوروزی تردید داشته باشند. ولی به قول آقای شفیعی کدکنی: هوس سفر نداری؟ خیلی خب. عیبی نداره! پس لطفا بروید و دنبال جاهای مفرح شهر و منطقه خودتان را بگردید. مردم منطقه ترشیز در این ایام می توانید در این ایام از نقاط مختلف منطقه خودشان بازدید کرده و با اهل و عیال کلی کیف کنند!

اگر می خواهید ماه رمضان متفاوتی را نسبت به سال های قبل تجربه کنید، سفر در ماه رمضان به شهرهای مختلف منطقه ترشیز که در اطراف همین منطقه است می تواند گزینه مناسبی باشد.

در وصف منطقه همین بس که یکی از مناطقی است که به استناد کاوش های باستان شناسی از گذشته های دور تا اواخر هزاره دوم و اوایل پیش از میلاد، مسکونی بوده و به استناد روایات شاهنامه و تاریخ بیهقی 2500 سال پیش زرتشت پیامبر در این سرزمین با گشتاسب شاه ملاقات و آتشکده ای در این ناحیه برپا نموده و سروی را که تباری بهشتی داشته، به دست خویش در آتشکده می کارد.

قلعـه آتشـگاه (غار آتشگاه)

در همین خصوص پژوهشگر آثار تاریخی در خصوص مهمترین مناطق تاریخی و گردشگری منطقه ترشیز گفت: قلعـه آتشگاه یکی از این مناطق است.

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

حسن قربانی افزود: قلعـه آتشگاه در 7 کیلومتری شمال غرب کاشمر، در مجاورت روستای سرحوضک واقع شده است که بزرگ ترین سایت باستانی منطقه و خراسان و از معروف ترین های کشور است.

وی خاطرنشان کرد: بخش اعظم آن تخریب و غار اصلی که روایات و افسانه های تاریخی منسوب به آن است، مسدود می باشد. بازدید از این مجموعه نیز با کمک راهنمای محلّی و تخصیص یک روز کامل به آن مقدور است.

مدرسـه حاج سلطان العلمـا

پژوهشگر آثار تاریخی تصریح کرد: از جمله مدارس علمیه شهر کاشمر، بنایی است موسوم  به مدرسه حاج سلطان العلما واقع در ابتدای خیابان امام(ره) که در سال 1330هجری قمری ساخته شده است.

وی گفت: بنای مدرسه دارای صحن مرکزی بوده و از چهار طرف توسط حجره های دوطبقه و دو ایوان شمالی و جنوبی محصورشده، فضای معماری مدرسه در مجموع با ایجاد 40 اتاق مخصوص اقامت طلاب، مطبخ، ایوان شمالی و جنوبی ، بادگیر و… به عنوان یکی از مدارس علمیه و مطرح کاشمر شناخته می شود.

سـرای امین التجـار

 بنای تاریخی کاروانسرای امین التجار، در نقطه مرکزی شهر و در حاشیه میدان مرکزی واقع شده است. این بنا از جمله بناها در شهر قدیم و در محلی بنام شهر کهنه جای گرفته است. کاروانسرای امین التجار به گفته علمای قدیم شهر کاشمر در سال 1303 هجری قمری ساخته شده است.

حمـام بنـدقـراء

حمام بندقراء از جمله حمام های قدیمی شهرستان کاشمر به شمار می آید که مربوط به دوره قاجار است. این اثر باارزش در سال 1384 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در روستای بند قراء از توابع کوهسرخ که پیش تر بخشی از کاشمر بود و اینک خود به شهرستانی مستقل ارتقاءیافته قرار دارد.

آسیـاب آبـی تل آبـاد

قربانی اذعان کرد: آسیاب های آبی تل آباد در بخش مرکزی کاشمر در فاصله دو کیلومتری روستای قوژد قرار دارد. قدمت این اثر مربوط به دوره صفویه است و در سال 1384 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

امامزاده سیدحمزه بن موسی بن جعفر(ع)

این پژوهشگر آثار تاریخی ادامه داد: بقعه و بارگاه امامزاده سیدحمزه بن موسی بن جعفر(ع) از دیگر مناطق دیدنی این منطقه است که با زیربنای 2000 مترمربع مشتمل بر گنبد خانه، گلدسته ها، رواق ها و…. در محل باغمزار بنا شده منسوب به مدفن سیدحمزه بن موسی بن جعفر(ع) است.

وی گفت: ساختمان و بارگاه امامزاده، بر سکویی مرتفع قرار گرفته و تزیینات آن از جمله کاشی کاری، آیینه کاری و… است و در پیرامون این بنا سرو تاریخی قرار دارد که بالغ بر 900 سال قدمت دارد.

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

امامـزاده سیدمرتضی(ع)

قربانی اظهار کرد: امامـزاده سیدمرتضی(ع) مجموعه ای در 5 کیلومتری شمال کاشمر، به مزار و بقعه سید مرتضی(ع) برادر امامزاده سیدحمزه(ع) و امام رضا(ع) منسوب است. به استناد تواریخ کهن، وی در سده دوم هجری توسط امویان در همین مکان شهید و به خاک سپرده شد.

آرامگاه شهید آیت الله مـدرس(ره)

بنای باشکوهی که پیکر شهید مدرس را در میان گرفته، در سال 1363 شمسی به جای مقبره کوچک قبلی و در میان باغ وسیع و محصوری ساخته شده است. بنای آرامگاه که از یک گنبد فیروزهای گنبد خانه مرکزی و چهار ایوان و به اسلوب معماری عصر صفوی بنیان گردیده است.

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

مسجد جامـع کاشمـر

این بنا در مرکز شهر واقع شده و به استناد کتیبه آن، حدود سال 1213 هجری قمری روزگار حکمرانی عبدالعلی خان و مصطفی قلی خان میش مست و هم زمان با سلطنت فتحعلی شاه قاجار بنا گردیده است.

سـد شاهـی

قربانی ادامه داد: سد شاهی (سازه ای از سنگ و آهک و ساروج بر روی رود شش تراز) منسوب به دوره ی سلجوقیان در 7 کیلومتری جنوب روستای کریز شهرستان کوهسرخ و با همین مسافت در شرق روستای خوشاب واقع است، که مناظر طبیعی، رودخانه و کوه های سر به فلک کشیده ی اطراف آن، هم جواری با قلعه ی دختر و پسر خوشاب، یک روز دل نشین و به یادماندنی را برای شما رقم خواهد زد.

روستـای پلکانـی طرق

وی همچنین در خصوص مکانهای تاریخی کوهسرخ گفت: روستای هزارساله طرق، در دهستان بررود از توابع شهرستان کوهسرخ است که در فاصله 8 کیلومتری غرب شهر ریوش و 33 کیلومتری شمال غربی شهر کاشمر قرار دارد.

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

یخچـال طبیعی بند قـراء

وی همچنین افزود: در حدود 7 کیلومتری روستای بندقرا، یخچال طبیعی و بی نظیری است که در تمام فصول سال، پُر از یخ است. تا همین چند سال اخیر که هنوز اهالی روستاهای اطراف هم چون بندقراء، توندر و خرو از نعمت برق برخوردار نبودند، یخ موردنیاز خود را از این یخچال تامین می کردند.

روستـای تاریخی و پلکانی ایور

این پژوهشگر آثار تاریخی عنوان کرد: ایور کنونی در حدود 250 سال پیش توسط 30 نفر که مالدار بوده اند بنیاد شد. ایوری که در قدیم وجود داشت؛ شاید قبل از اسلام و حدود 400 سال یا بیشتر یا کمتر، کم کم خراب شده و از بین رفته و حدود 100 یا 200 سال بعد، افراد دیگری آن را ساخته اند.

وی بیان کرد: سنگ نوشته هایی که از زیرخاک پیدا شده، میگویند به خط میخی نوشته شده و کسی نمی تواند آن ها را بخواند و یعنی احتمال اینکه ایور اولیه شاید از زمان قبل از اسلام وجود داشته، بسیار زیاد است.

روستـای تاریخی نامق

قربانی همچنین گفت: روستای نامق، روستایی مفرح و زیبا باسابقه تاریخی بالاست که در شرقی ترین نقطه جغرافیایی کوهسرخ قرار دارد. وجه تسمیه نامق باز بر گفتارهای نقل شده، نامه حق معنی شده که از جانب پیامبر پیکی با دعوت نامه ای به اسلام آمده که به آن نامه حق نام نهاده اند و به مرور نامق شده است.

بـرج علی آبـاد کشمـر

وی در ادامه به معرفی بناهای تاریخی بردسکن پرداخت و گفت: بنای بـرج علی آبـاد کشمـر در 9 کیلومتری شرق شهر بردسکن و بر کناره جاده اصلی بردسکن به کاشمر واقع شده است.

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

این پژوهشگر آثار تاریخی تصریح کرد: معماری این بنا به سبک برج رادکان بوده و در مقایسه با آن، ساخت این اثر را به حدود قرن هفتم نسبت می دهند. ارتفاع این برج 18 متر است و گنبد آن مخروطی شکل و دو پوش است. شکل داخل بنا هشت گوش، محیط داخلی آن 12متر و محیط خارجی 42 متر است.

منـاره فیـروزآبـاد

این مناره در روستای فیروزآباد در فاصله 17 کیلومتری جنوب شهرستان بردسکن واقع شده، این بنا در مجاورت قلعه ای بسیار کهن و باستانی بنیان نهاده شده است که بقایای آن به صورت تپه ای باستانی مشهود است. شکل مناره استوانه ای و با آجرهایی به شیوه معماری 7 و 8 تزیین شده است.

دریاچـه نمک بردسکـن

از هر منظری (موقعیت، جذابیت، کیفیت، قابلیت و…) که کویر بردسکن (دریاچه) را با دیگر اماکن به قیاس بنشینیم. پتانسیل و جذابیت و اقبال عمومی بیشتری را دارا است. سالانه ده ها هزار نفر برای بازدید و لذت جویی از این موهبت، به سمت منطقه سرازیر می شوند.

اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند

آب گـرم خلیل آبـاد

در فاصله 10 کیلومتری و در دل کوه های شمال شهر خلیل آباد و در بستر رودخانه کوچک ولی دایمی این منطقه، آبگرم خلیل آباد قرار دارد. میزان آب دهی آن اگر از آب گرم فردوس بیشتر نباشد.

پایان خبر هیاهو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اهالی ترشیز رمضان 1403 به دیدن این مناطق بروند"، کلیک کنید.