«کونوسوکه ماتسوشیتا» کارآفرین فقید و مدیر موفق اهل ژاپن در دو کتاب «مسیر پیروزی» و «اخلاق مدیریت روشن بین» تجارب خود در عرصه مدیریت و رفتار سازمانی را شرح داده است.
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری هیاهو، «سال جدید که فرامی رسد، احساس شروعی تازه را داریم، دست به کار تلاشی تازه شدن، طرحی تازه در انداختن. البته شروع های باطراوت و مخاطره های جدید را نه تن ها در آغاز سال جدید، بلکه در هر زمانی باید خوش داشت. کارِ طبیعت، چه دیروز و چه امروز، از قوانین ثابتی پیروی می کند. خورشیدی که می درخشد، باد هایی که می وزند، همان اند که بودند؛ اما زمانی که در آغاز سفری تازه هستیم، هر آنچه می بینیم و می شنویم به نظر جدید و نیروبخش است. سال جدید با نوروز شروع می شود، اما هر روز، با بیدار شدن ما آغاز می شود. فرا رسیدن سال نو رویدادی خاص به نظر می رسد، اگرچه درواقع درست شبیه روز های دیگر است؛ اما اگر بتوانیم هر روز صبح با همان احساس تازگی از خواب برخیزیم، در این صورت هر روز می تواند به نوعی نوروز باشد. به پیشواز هر روز رفتن، به سانِ شروعی تازه، به ما کمک می کند که آن را نو و خاص احساس کنیم؛ روزی که باید فرخنده و مبارکش داشته باشیم. دیروز به جای خود، امروز به جای خود. نیازی نیست که اندوه های دیروز گام های امروزمان را سنگین کند. بگذارید آنچه به فراموشی سپرده شده در فراموشی بماند! و به هر روز تازه و دورِ جدیدی از اقبال که با خود خواهد آورد به خوبی نگاه کنید.»
متن کوتاهی که در بالا آمد، بخشی از کتاب «مسیر پیروزی» اثر «کونوسوکه ماتسوشیتا» است که با ترجمه هودسا قزوینیان در نشر سپهر خرد منتشر شده است.
کارآفرینی که به دنبال زدودن فقر از جامعه بود
«کونوسوکه ماتسوشیتا» زاده 27 نوامبر 1894 و درگذشته 27 آوریل 1989، کارآفرین و بازرگان اهل ژاپن بود، که در سال 1918 شرکت صنایع الکترونیکی ماتسوشیتا را بنیان نهاد. وی مانند بسیاری از کارآفرینان مطرح جهان فاقد تحصیلات عالی بود و در سال چهارم ابتدایی به علت کسب نتایج ضعیف تحصیلات را رها کرد. وی ابتدا کار خود را در یک کارگاه کوچک دوچرخه سازی آغاز کرد. از مهم ترین شعار های او این بود که «ما تولید می کنیم نه برای اینکه فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنی تر بلکه به دنبال زدودن فقر از جامعه هستیم».
ماتسوشیتا معتقد بود که برای ایجاد یک جامعه ی مرفه و دمکراتیک در ژاپن به یک رهبری قدرتمند سیاسی برای مدیریت و هدایت جامعه نیاز است. این تفکر سرانجام در سال 1980 میلادی با تاسیس مدرسه ی عالی مدیریت ماتسوشیتا به منصه ظهور رسید. در این مدرسه عالی برای فارغ التحصیلان، کلاس های ویژه ای برگزار می شد و از میان آنان افرادی انتخاب می شدند تا برای هدایت جامعه در قرن بیست و یکم آموزش ببینند.
ماتسوشیتا به عنوان یک مدیر فضایل زیادی داشت. او خلاق و انعطاف پذیر بود و از مهارت های مدیریت عالی ارتباطی برخوردار بود. به باور او، یک گروه از مردم در صورتی که برای نیل به یک هدف مشترک متحد شده و با یک دیگر همکاری کنند و توانایی های خود را به صورت فردی و جمعی ارتقا بخشند، می توانند به اهداف عالی تری دست یابند. به همین دلیل سازمان نیز مانند یک شخص باید خود را جزیی از یک شبکه ی فعال متشکل از گروه های مختلف که برای رسیدن به هدفی واحد تلاش می کنند، ارزیابی نماید. هدفی که بالاتر از منافع فردی هر یک از گروه های عضو است.
به اعتقاد ماتسوشیتا بهبود شرایط زیست محیطی مردم، برقراری صلح و تامین سعادت انسان ها عالی ترین اهداف بودند. او همواره می کوشید دیدگاه های خود را به طور سنجیده به مرحله ی اجرا درآورد.
در ژاپن، از «کونوسوکه ماتسوشیتا» با احترام یاد میشود. حتی امروز و پس از گذشت 35 سال از مرگش، از او به عنوان «خدای مدیریت «» ستایش می شود. وی یکی از تاثیرگذارترین و الهام بخش ترین متفکران تجارت است. موسس و پدر شرکت جهانی پاناسونیک، ماتسوشیتا خلق ثروت را نه به عنوان یک هدف یا مقصد بلکه به عنوان یک سفر می دید؛ و در مسیر، ماتسوشیتا خرد و بینش های به دست آمده در سفر خود را به اشتراک گذاشت: چگونه الهام بخش نوآوری واقعی در همه سطوح، مدیریت در زمان های دشوار، و ایجاد ارزش پایدار و میراث بزرگ.
قدرت تمرکز برای انجام کارهای خوب
«مسیر پیروزی» راه های بسیاری را به خوانندگان نشان می دهد که هر یک از ما می توانیم در درون خود قدرت و تمرکز برای انجام کار های خوب را با انجام خوب انجام دهیم. فصول این کتاب یک فلسفه مدیریت غیر متعارف را ارایه می دهند.
برای بیش از چهار دهه، مسیر پیروزی با نزدیک به 4.5 میلیون نسخه در سراسر جهان پرفروش بوده است. این اثر یک طرح معنوی روشنگر و آموزنده برای کارآفرینان، مدیران اجرایی، مدیران و هر کسی که مایل به یادگیری از یک استاد بزرگ است، ارایه می دهد.
«مسیر پیروزی» نوشته «کونوسوکه ماتسوشیتا» با ترجمه هودسا قزوینیان و با مقدمه بیژن خرم در 126 صفحه ی رقعی با جلد نرم و قیمت 90 هزار تومان چاپ و روانه کتابفروشی ها شده است.
اهمیت اخلاق مدیریت روش بین
«اخلاق مدیریت روش بین (فلسفه موفقیت مالی و پیروزی شخصی)» کتاب دیگری از این مدیر موفق ژاپنی است که با ترجمه محمود متحد توسط انتشارات آگه در 168 صفحه و با قیمت 55 هزار تومان به چاپ رسیده است.
او در این کتاب، با شرح بیشتری به معرفی رهیافت مردم محور در کارآفقرین و تجارت می پردازد و معنای متفاوتی از«موفقیت» ارایه می دهد. جایی که اخلاق مدیریت وی متکی بر انصاف، هماهنگی وحق شناسی به منظور القای حس موفقیت است. فلسفه او از جست وجوی سود صرف فراتر می رود.
«اخلاق مدیریت روش بین» می تواند منبع یادگیری بسیار خوبی برای مدیران امروز و رهبران فردای عرصه صنعت، تجارت و کارافرینی باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«مسیر پیروزی» و «اخلاق مدیریت روشن بین»؛ 2 اثر کاربردی از یک مدیر موفق ژاپنی" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«مسیر پیروزی» و «اخلاق مدیریت روشن بین»؛ 2 اثر کاربردی از یک مدیر موفق ژاپنی"، کلیک کنید.