رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در دیدار با سفیر جدید تونس با تاکید بر اینکه ساختار افزایش روابط تجاری ایران و تونس فراهم است، گفت: اجرای برخی توافقنامه های ایران و تونس نزدیک به 10 سال است که متوقف مانده و امیدواریم با تعامل و همکاری دو طرفه زمینه های احیای آن فراهم شود.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم وفناوری هیاهو از سازمان توسعه تجارت، مهدی ضیغمی معاون وزیر و رییس کل توسعه تجارت ایران در دیدار با عماد الرحمونی – سفیر جدید تونس در ایران – با بیان اینکه 18 موافقت نامه و توافق نامه بین دو کشور امضا شده است، ادامه داد: اجرای برخی توافق نامه ها، فاصله 10 ساله خورده و نیاز است به روزرسانی شوند.
ضیغمی افزود: ما چند پیشنهاد مشخص برای توسعه روابط تعریف کرده ایم. نخست، اینکه قرار است کمیسیون مشترک ایران و تونس به وزارت صمت واگذار شود و تلاش خواهیم کرد این کمیسیون را بعد از 9 سال با تعامل و همکاری دستگاه های مختلف احیا کنیم.
معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه مسیولیت کمیته عالی تجاری با سازمان توسعه تجارت ایران است، افزود: هدف اصلی کمیته عالی تجاری، رفع موانع تجاری و ایجاد زیرساخت های اصلی برای توافق نامه های آینده است.
او ادامه داد: به نظر می رسد دو کشور می توانند در زمینه های مونتاژ خودرو، تولید تراکتور، تامین فسفات از تونس، حوزه کشتیرانی و تبادلات هوایی از تونس به سایر کشور ها همکاری کنند؛ همچنین در زمینه تجهیزات پزشکی و بهره برداری مشترک از معادن تونس، می توانیم روابط تجاری خود را دنبال کنیم.
ضیغمی با دعوت از سفیر تونس و تجار این کشور برای شرکت در نمایشگاه ایران و اکسپو، ادامه داد: ایران ساختار شبه سوییفت را با بسیاری از کشور ها راه اندازی کرده است و می توان این مهم را با تونس نیز اجرا کند.
رییس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به لغو روادید برای تجار تونسی، اضافه کرد: هدف ما تسهیل ورود و خروج تجار تونسی است. اجلاس ایران و اتحادیه آفریقا فرصت خوبی است که بسیاری از موانع تجاری حل و فصل شود. همچنین ایران در زمینه ارایه خدمات فنی و مهندسی دارای ظرفیت بالایی است و انتظار داریم لیست پروژه های مهم فنی و مهندسی در اختیار ما قرار داده شود.
در ادامه دیدار الرحمونی، با تاکید بر اینکه تجار ایرانی برای سفر به تونس نیاز به ویزا ندارند، گفت: 70 درصد تجارت تونس با کشور های اروپایی است و کمتر با آسیای میانه ارتباط داریم و تجار ایرانی می توانند به تجار تونسی کمک کنند که در این بازار راه پیدا کنند.
او با بیان اینکه موتور اصلی تجارت بخش خصوصی است، گفت: بهترین کار این است که تجار را به ارتباط مستقیم با یکدیگر ترغیب کنیم.
سفیر جدید تونس با بیان اینکه عزم دو طرفه توسعه تجاری بین دو کشور ایجاد شده است و هدف پایداری روابط است، گفت: برای تحقق این مهم در روز های آینده با اتاق بازرگانی ایران جلسه برگزار خواهیم کرد.
او افزود: در سفر های سیاسی رییس جمهور تونس یک هیات اقتصادی نیز وی را همراهی می کند و یک روز از سفر را به روز تجار اختصاص می دهد.
وی با اشاره به پتانسیل بالای ایران در توسعه روابط اقتصادی، گفت: ارتباط تجاری ایران با تونس قابل توجه است و اگر ایران تمایل به حضور در بازار های آفریقا را دارد، تونس از این مهم استقبال می کند.
سفیر جدید تونس در پایان تاکید کرد: تونس فرصت خوبی برای بازار ایران است چرا که با بازار های جانبی قابل توجهی در ارتباط است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روی خوش بازار تونس به تجار ایرانی/ توافق نامه تجاری و کمیسیون مشترک ایران و تونس احیا می شود" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روی خوش بازار تونس به تجار ایرانی/ توافق نامه تجاری و کمیسیون مشترک ایران و تونس احیا می شود"، کلیک کنید.