به گزارش خبرگزاری هیاهو استان سمنان ،سیدکمال نیک اقبال در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به گستردگی چتر حمایتی سازمان تامین اجتماعی در این استان، اظهار کرد: استان سمنان به دلیل صنعتی بودن از معدود استان های کشور است که حدود 74 درصد جمعیت آن تحت پوشش این اداره کل است.
وی با اشاره به سابقه بالای تامین اجتماعی در کشور، بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی سابقه ای بیش از 70 ساله در ایران دارد. حق بیمه براساس قانون 30 درصد از حقوق را تشکیل می دهد که 23 درصد آن برعهده کارفرما و 7 درصد آن برعهده کارگر است.
او از سود ناشی از سرمایه گذاری های سازمان که از طریق شستا انجام می شود به عنوان یکی از اصلی ترین منابع درآمدی این سازمان نام برد و گفت: عمده هزینه های این سازمان از همین دو منبع حق بیمه و سرمایه گذاری های شستا انجام می شود.
وی از وجود 16 هزار و 500 کارگاه در این استان خبر داد و اظهار کرد: بیمه شده های اجباری و اصلی در استان سمنان بالغ بر 185 هزار نفر هستند که با افراد تبعه آنها از مرز 525 هزار نفر می گذرند و به تعبیری از جمعیت 702 هزار نفری استان بالغ بر 530 هزار نفر تحت پوشش سازمان هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه سمنان از استان های برتر کشور از نظر پوشش تامین اجتماعی است، اضافه کرد: میانگین پوشش تامین اجتماعی در کشور حدود 52 درصد است که این رقم در استان سمنان به بیش از 73 درصد می رسد.
او از پرداخت ماهانه بالغ بر 380 میلیارد تومان مستمری در تامین اجتماعی استان خبر داد و اظهار کرد: ماهانه 10 تا 12 میلیارد تومان در قالب بیمه بیکاری به بیمه شدگان سازمان در استان پرداخت می شود.
وی به حجم بالای هزینه های درمان در تامین اجتماعی اشاره و بیان کرد: ماهانه 40 تا 50 میلیارد تومان هزینه درمان در تامین اجتماعی استان پرداخت می شود. با توجه به هزینه بیش از 450 میلیارد تومانی تامین اجتماعی در این حوزه، استان ما به دلیل کارگری بودن بخش عمده بیمه شدگان از جمله اداره های استانی است که نمی تواند هزینه های ماهانه را پوشش دهد.
نیک اقبال از خدمات دهی به این جمعیت در استان به عنوان یک کار مهم و بزرگ یاد کرد و گفت: خدمات دهی به این جمعیت از طریق 10 شعبه اصلی تامین اجتماعی در استان، 2 واحد اقماری تامین اجتماعی در بیارجمند و آرادان و چهار کارگزاری سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار انجام می شود.
وی از تحول در خدمات رسانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی در سال های اخیر و بخصوص در 2.5 سال دولت سیزدهم خبر داد و بیان کرد: در مجموع 75 فرآیند در تامین اجتماعی انجام می شود که 52 خدمت آن در بستر اینترنت و از طریق سامانه های غیرحضوری سازمان انجام می شود.
مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان از سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از موفق ترین دستگاه ها در خدمات دهی غیرحضوری در کشور نام برد و گفت: با توجه به زیرساخت های مناسب سازمان در این بخش، تامین اجتماعی در دوران کرونا یکی از دستگاه های موفق در کشور بود.
وی اظهار کرد: تحول گرایی، عدالت و اعتماد سه محور و راهبرد در تعیین سیاست های کلان در سازمان تامین اجتماعی است که تحقق آن در به حداقل رساندن مشکلات بیمه شدگان و ایجاد رضایتمندی در آنها نقشی اساسی خواهد داشت.
نیک اقبال از این سه راهبرد به عنوان مرکز ثقل اهداف این سازمان یاد کرد و افزود: توجه به عملیاتی شدن این راهبردهای سه گانه در درازمدت می تواند به مرتفع شدن مشکلات در این بخش کمک کند.
وی ادامه داد: شعار مدیریت عالی سازمان این است که در مسیر تحول هدفگذاری شده به گونه ای عمل شود که منجر به تحقق عدالت اجتماعی شود و از معبر عدالت به اعتمادسازی در جامعه هدف بپردازیم تا به معنای واقعی، اعتماد شرکای اجتماعی خود را جلب کنیم. بنابراین سازمان تامین اجتماعی هشت راهبرد دیگر تعریف کرده تا با بهره گیری و اجرای آنها، این هدفگذاری ها محقق شود.
مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان با اشاره به بدهکاری دولت به این سازمان، گفت: دولت در این بخش همکاری خوبی با سازمان داشته و بخش مهمی از مطالبات سازمان را در قالب بودجه های 1401 و 1402 به سازمان پرداخت کرده است.
وی با اشاره به برخی از مهمترین چالش های پیش روی صندوق های بازنشستگی و از جمله صندوق تامین اجتماعی، بیان کرد: بدون شک وضعیت صندوق تامین اجتماعی بهتر از دیگر صندوق های بازنشستگی در کشور است.
انیک اقبال با بیان اینکه این سازمان با چالش هایی روبه رو است، ادامه داد: ناترازی صندوق و کسری موجود در این بخش، کاهش ضریب پشتیبانی صندوق تامین اجتماعی، استقراض از بانک ها برای پرداخت مطالبات بازنشستگان، انباشت بدهی ها، عدم تغییر در محاسبات بیمه ای، افزایش پرداختی ها در حوزه درمان غیرمستقیم و … از چالش های فراروی سازمان است.
وی از بهبود شرایط سازمان در 2.5 سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: سازمان در همین راستا کار خود را در سه بخش تحول، عدالت و اعتماد با وقوت آغاز کرده است.
وی از رتبه چهارم تامین اجتماعی سمنان در رضایتمندی مردم در کشور خبر داد و گفت: 80 درصد ارباب رجوع در استان از وضعیت خدمات دهی در تامین اجتماعی استان اعلام رضایت کردند و سمنان جزو چهار استان برتر کشور در این بخش است.
او با اشاره به کاهش ضریب پشتیبانی صندوق تامین اجتماعی، بیان کرد: این شاخص، یکی از مولفه های پایداری در صندوق هاست.
وی به توضیح تلاش دولت سیزدهم برای بهبود این شاخص در کشور پرداخت و افزود: با تمهیداتی که دولت در بحث طرح بیمه فراگیر ایرانیان اندیشید و با تلاش همکاران در استان، در این 2 سال تعداد زیادی بیمه شده به تامین اجتماعی استان اضافه شدند که همین یک منبع درآمدی پایدار در سازمان است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان ادامه داد: در قالب طرح بیمه فراگیر ایرانیان در این دولت، در 2 حوزه بیمه زنان خانه دار و بیمه دانشجویان 10 هزار نفر به بیمه شدگان استان سمنان افزوده شد.
نیک اقبال یادآوری کرد: از ابتدای کار این دولت تا آذر ماه امسال، افزون بر 2000 نفر فقط در طرح های بیمه زنان خانه دار و بیمه دانشجویی به بیمه شدگان استان اضافه شده است.
وی اجرای طرح بخشودگی را از دیگر اقدامات مهم این اداره کل در دولت سیزدهم دانست و گفت: 705 کارگاه استان سمنان از طرح بخشودگی جرایم استقبال کردند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان از همکاری ویژه این اداره کل در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان خبر داد و افزود: تامین اجتماعی استان در این بخش توجه ویژه ای به واحدهای مشکل دار داشته است.
نیک اقبال با اشاره به معضل مطالبات معوق در تامین اجتماعی، اظهار کرد: تامین اجتماعی استان 300 میلیارد تومان مطالبات معوق در حوزه کارفرمایی دارد.
وی ادامه داد: اجرای طرح لیست هوشمند، یکی دیگر از طرح های مهمی است که به صورت پایلوت در تامین اجتماعی استان در حال برگزاری است که به کیفیت بخشی خدمات غیرحضوری در استان کمک کرده است.
او از افزایش 70 درصدی پرداخت تسهیلات به عنوان دیگر خدمت مهم سازمان در دولت سیزدهم نام برد و افزود: این تسهیلات از طریق بانک رفاه انجام شده است. ضمن اینکه سفر زیارتی بازنشستگان و افزایش مرخصی بارداری از 6 به 9 ماه، از دیگر خدماتی است که اکنون در سازمان در حال انجام است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان با اشاره به وصول مطالبات سازمان از دولت، گفت: دولت سیزدهم در سال 1401 در سطح ملی 170 همت و امسال نیز تا کنون 70 هزار میلیارد تومان از بدهی های سازمان را پرداخته و همین در بهبود شرایط سازمان در استان موثر بوده است.
46
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش 10 هزار نفری بیمه شدگان در استان سمنان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش 10 هزار نفری بیمه شدگان در استان سمنان"، کلیک کنید.