علی تیموری روز پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در مازندران در ساری افزود: نیمی از جنگلهای هیرکانی در استان مازندران وجود دارد که بسیاری در برابر بلایای طبیعی و تصرف انسانی شکننده هستند.
وی با اظهار اینکه جنگلهای هیرکانی در هفت استان کشور وجود دارد و مهمترین آن را مربوط به شمال است، گفت: حفظ جنگل در استانهای شمالی اهمیت بسیار زیادی دارد و ۲ میلیون هکتار از جنگلهای هیرکانی در این استانها واقع شده است.
تیموری، حفظ و تثبیت وضعیت موجود را مسئله مهم بیان کرد و ادامه داد: مدیریت جنگلهای شمال بدون کمک مردم محقق نمیشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اظهار اینکه مجلس شورای اسلامی با حساسیت قانون برنامه هفتم توسعه را وضع کرد، افزود: طبق قانون برداشت چوب تجاری از جنگلهای شمال و سطح کشور ممنوع است، اما برداشت درختان خشکیده و خطرساز حریم و بستر رودخانهها نیز با حساسیت خاصی تصویب شده است.
وی خاطرنشان کرد: مازندران جزو استانهایی است که به خاطر تغییرات اقلیمی اگر نتوانیم بالا دست را کنترل کنیم، دچار مشکل میشویم و یکی از برنامههای ما این است که در استانهای شمالی در مراکزی که مورد مطالعه قرار گرفته است به طرحهای آبخیزداری از فرسایش خاک نقش دارند توجه بیشتری کنیم.
تیموری، توسعه زراعت چوب در سطح کشور و تولید نهال را از دیگر برنامهها ذکر کرد و ادامه داد: توسط بخش خصوصی ۱۲۰ میلیون اصل نهال تولید شده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: سرانه فضای سبز در کشور هزار و ۷۰۰ متر و یک سوم دنیا است و در طول سال ۱۰۰ میلیون هکتار بیابان در دنیا تولید میشود بخش زیادی به تغییرات اقلیمی و سو مدیریت برمیگردد و حدود یک میلیون هکتار از این بیابان نصیب ما است.
تیموری با عنوان اینکه با ۴۲ درصد تالابهای کشور خشک شد و بستری برای تولید گرد و غبار شده است، گفت: همچنین ۱۱ درصد مساحت کشور را دچار فرونشست زمین است.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصههای طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصههای طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصهها را مدیریت میکند و در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصههای جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگلهای هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید میشود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۴۲ درصد تالابهای ایران خشک شد/ تبدیل یک میلیون هکتار از عرصههای طبیعی به بیابان" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۴۲ درصد تالابهای ایران خشک شد/ تبدیل یک میلیون هکتار از عرصههای طبیعی به بیابان"، کلیک کنید.