به گزارش هیاهو،دکتر ماریا آناستازیادی، مدرس بیوانفورماتیک دانشگاه کرانفیلد حالا رهبری پروژهای تحقیقاتی را بر عهده دارد که با همکاری آژانس استانداردهای غذایی و شورای تأسیسات علم و فناوری بریتانیا (STFC)، با بهرهگیری از تکنیک تخصصی آنالیز نور، قادر هستند تا بدون باز کردن شیشه عسل، محصولات تقلبی را تشخیص دهند.
برخی از نمونههای عسل در بریتانیا با شربت برنج و چغندرقند و با استفاده از روش غیرتهاجمی طیفسنجی افست رامان (SORS) (که بیشتر در تشخیصهای دارویی و امنیتی استفاده میشود)، آزمایش شدند. این روش در تشخیص شربتهای قند موجود در عسل بسیار دقیق عمل کرد. SORS سریعاً رد و اثر مواد تشکیلدهنده محصول را شناسایی کرد؛ در ادامه دانشمندان این فن را با یادگیری ماشینی ترکیب کردند و با موفقیت شربتهای قند را از منابع مختلف گیاهی تشخیص داده و شناسایی نمودند.
پیادهسازی این روش آنالیز، ساده است و دستگاههای آن قابلحمل است و بدین ترتیب، شیوه غربالگری ایدهآلی برای آزمایش عسل در طول زنجیره تأمین به نظر میرسد. دکتر آناستازیادی دراینباره گفت: «عسل گران و بسیار پر تقاضا است؛ از همین رو کلاهبرداران به سراغش میروند و با از راه به درکردن تأمینکنندگان واقعی، اعتماد مصرفکنندگان را از بین میبرند. حالا این روش، ابزار سریع و مؤثری برای شناسایی نمونههای مشکوک عسل است که از مصرفکنندگان محافظت کرده و زنجیرههای تأمین را تأیید میکند.»
در «راهکاری مفید و علمی برای عسل دوستان» بیشتر درباره این پژوهش بخوانید.
۵۸۵۸
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شیوه جدید تشخیص عسل تقلبی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شیوه جدید تشخیص عسل تقلبی"، کلیک کنید.