در حالی کمبودهای دارویی به شرایط نگرانکنندهای رسیده است که همزمان انجمن داروسازان هم تأمین اجتماعی را به تعلیق قرارداد بیمههای پایه تهدید کردهاند.
به گزارش هیاهو، یاسر مختاری؛ در شرایطی که کمبودهای دارویی به بیش از ۳۰۰ قلم رسیده و کمبود نقدینگی به صورت همزمان در حال فشار آوردن به صنایع دارو و تجهیزات پزشکی است، انجمن داروسازان ایران با تهدید به سراغ تأمین اجتماعی رفته است تا این سازمان هرچه زودتر مطالبات داروخانهها را تسویه کند.
سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین نهاد بیمه پایه ایران است که بیش از نیمی از کشور را تحت پوشش دارد و عمده افراد از طریق خدمات پایه این سازمان به مراکز درمانی کشور مراجعه کرده و یا داروهای خود را با کسر بیمه از داروخانهها دریافت میکنند. هرگونه خدشه در ارتباط بیمهای این سازمان با مراکز درمانی تحت قرارداد یا داروخانهها میتواند به صورت مستقیم ضمن افزایش پرداختی از جیب مردم تا حدود زیادی مسأله سلامت عمومی جامعه را نیز به خطر میاندازد.
برنامه داروسازان علیه تأمین اجتماعی
میزان بدهی تأمین اجتماعی و تأخیرهای شش ماهه در تسویه مطالبات موجب شد تا انجمن داروسازان ایران به صورت رسمی و در جلسهای با مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی این سازمان را به تشکیل کمپین عدم خرید از شرکتهای توزیعی دارو وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، مذاکرات استانی جهت شروع فرایند شکایات خصوصی از بیمه تامین اجتماعی و همچنین تشکیل کمپین سراسری تعلیق قرارداد با بیمههای پایه تهدید کند.
بند سوم این تهدید یعنی تعلیق قرارداد با بیمههای پایه بسیار خطرناک بوده و همانطور که گفته شد میتواند به صورت مستقیم دسترسی بیمه شدههای تأمین اجتماعی که اتفاقا بخش بزرگی از آنها اعضای جامعه کارگری و در دهکهای فقیر جامعه زندگی میکنند، محدود کرده و سلامت آنها را تهدید کند.
تکرار یک تهدید قدیمی
چندین سال قبل نیز برخی از دانشگاههای علوم پزشکی مانند البرز و اصفهان تأمین اجتماعی را تهدید کرده بودند که در مراکز وابسته به خود از ارائه خدمات درمانی غیر اورژانسی به بیمه شدههای این سازمان امتناع خواهد کرد. اگرچه این اقدامات عملی نشدند، اما تهدید دانشگاههای علوم پزشکی نگرانی بسیار جدی را ایجاد کرد. اگرچه در حال حاضر دانشگاههای علوم پزشکی در رابطه با مطالبات خود از تأمین اجتماعی سکوت کرده، اما در روزهای گذشته وزیر بهداشت میزان بدهی تأمین اجتماعی به دانشگاههای علوم پزشکی را ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد بنابراین این امکان که آنها نیز تهدیدات خود را آغاز کنند و دوباره تن رنجور بیمارانی که تحت پوشش این بیمهها هستند را بلرزانند وجود دارد.
افزایش هزینههای سلامت
همه اینها در کنار افزایش احتمالی قیمت دارو به شدت میتواند وضعیت سلامت مردم را نگران کننده کند، چه بسا بسیاری از مردم را از مراجعه به مراکز درمانی یا ادامه درمان خود منصرف کند که این امر علاوه بر خطر موجود برای مردم، به نوبه خود هزینههای نظام سلامت را افزایش میدهد. همچنین وقتی مردم دسترسی به خدمات درمانی و دارو را از دست بدهند این افراد با از دست دادن سلامت خود به تدریج از چرخه کار خارج شده و عملا به جای تولید سرمایه برای کشور، رسما به کمکهای رفاهی وابسته شده و عملا بخش زیادی از اقتصاد کشور برای این افراد هزینه خواهد شد.
بنابراین تداوم روند فعلی تسویه مطالبات حوزه دار و تجهیزات پزشکی و همچنین دانشگاههای علوم پزشکی از سوی تأمین اجتماعی که خود متأثر از بدهیهای دولت به این سازمان و همچنین عدم پرداخت کامل بودجه دارویار است در کنار زبان تهدید داروسازان آینده ناخوشایندی را برای اقتصاد سلامت و در پی آن سلامت عمومی مردم ترسیم میکند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زبان تهدید داروسازان علیه تأمین اجتماعی؛ بحران جدیدی در راه است؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زبان تهدید داروسازان علیه تأمین اجتماعی؛ بحران جدیدی در راه است؟"، کلیک کنید.