هیاهو/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مفاخر فرهنگی این استان نقش مهمی در تقویت دیپلماسی فرهنگی و ایجاد پیوند با کشورهای فارسی زبان دارند و باید به عنوان سرمایه ای تمدنی به درستی معرفی و پاس داشته شوند.

حسین مسگرانی امروز ۲۲ اردیبهشت در نشست خبری یازدهمین دوره کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» اظهار کرد: خراسان رضوی مهد مفاخر فرهنگی ایران اسلامی است. این استان به عنوان مرکز فرهنگی و پایتخت معنوی ایران اسلامی از ظرفیت عظیمی در حوزه مفاخر فرهنگی برخوردار است.
وی اضافه کرد: نام خراسان همواره مترادف با شکوه تمدنی ایران بوده و در رأس هرم مفاخر فرهنگی و تمدنی کشور قرار دارد. فردوسی عطار نیشابوری خیام نیشابوری و بیهقی تنها گوشه ای از بزرگان فرهنگی ادبی تاریخی و فلسفی این دیارند که نقش بسزایی در حفظ هویت ایرانی- اسلامی و شیعی ما داشته اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این میراث غنی در عصر حاضر نیز با حضور مفاخر معاصر خراسانی در عرصه های مختلف فرهنگی و تمدنی همچنان پویا و اثرگذار است. بررسی شاخص های فرهنگی هنری و تمدنی به وضوح این واقعیت غیرقابل انکار را نشان می دهد. آشنایی نسل جوان با این شخصیت های برجسته امری ضروری و حیاتی است.
مسگرانی ادامه داد: به همین منظور روزهای بزرگداشت عطار نیشابوری حکیم ابوالقاسم فردوسی خیام نیشابوری بیهقی و سالروز ورود حضرت رضا(ع) به نیشابور به عنوان روزهای ملی ثبت شده اند. همچنین انتخاب و نام گذاری دهه کرامت در سال ۱۳۸۴ توسط خراسان رضوی پیشنهاد و تصویب شد که در حال حاضر در سطح ملی این جشن ها برگزار می شود.
وی با اشاره به برنامه های تدارک دیده شده به مناسبت بزرگداشت فردوسی اظهار کرد: در راستای پاسداشت این میراث گران بها چندین رویداد مهم در حال برگزاری است که از جمله آن ها می توان به کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» اشاره کرد که با موضوعات آزاد و با تمرکز بر هویت و فرهنگ ایرانی اسلامی برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: سومین کنگره و همایش بازشناسی نقش شاهنامه در جهان معاصر با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد از ۲۳ تا ۲۵ ماه جاری در هتل پردیسان مشهد برگزار می شود. ریاست این کنگره بر عهده جناب آقای دکتر محمد جعفریاحقی و دبیری علمی آن بر عهده دکتر قائمی است. در این کنگره از شخصیت های علمی فرهنگی و سیاسی برجسته ای از جمله سفیر تاجیکستان در ایران دعوت به عمل آمده است. افتتاحیه این کنگره در تاریخ ۲۳ ماه جاری ساعت ۱۵:۳۰ در هتل پردیسان برگزار خواهد شد.
مسگرانی ادامه داد: در ادامه مراسم بزرگداشت فردوسی در آرامگاه وی از عصر روز پنجشنبه با برنامه های فرهنگی متنوعی از جمله نقالی به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شهرداری مشهد و سازمان میراث فرهنگی برگزار می شود.
وی عنوان کرد: بزرگداشت عمر خیام از دیگر برنامه ها برای تجلیل از مفاخر است که در این راستا مراسم بزرگداشت عمر خیام نیز در شهر نیشابور برگزار خواهد شد.
اهمیت مفاخر فرهنگی در دیپلماسی فرهنگی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: وزیر میراث فرهنگی و سخنگوی دولت از سخنرانان مراسم پاسداشت مفاخر خواهند بود و در حاشیه این رویدادها تفاهم نامه ای بین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و استاندار خراسان رضوی به منظور توجه بیشتر به مفاخر فرهنگی این استان به امضا خواهد رسید.
مسگرانی بیان کرد: در این راستا اولویت های فرهنگی و تاثیر مفاخر در حوزه فرهنگی نقش مفاخر در ایجاد پیوند با کشورهای فارسی زبان و همسایه و اهمیت دیپلماسی فرهنگی و نقش مفاخر در آن مورد تاکید است.
تولید فیلم های مستند و سینمایی با محوریت مفاخر
وی افزود: همچنین تولید فیلم های مستند و سینمایی با موضوع زندگی و آثار مفاخر فرهنگی خراسان رضوی در برنامه های آتی قرار دارد. معرفی سایر مفاخر خراسان رضوی علاوه بر مفاخر نام برده شخصیت های برجسته ای همچون ملاهادی سبزواری در حوزه فلسفه علامه مطهری و علی شریعتی نیز از ذخایر گرانبهای فرهنگی خراسان رضوی هستند که باید به طور شایسته معرفی و پاس داشته شوند.
نگاهی تمدنی به مفاخر ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: نگاه به مفاخر ایران نگاهی تمدنی و فراگیر است که احترام جهانیان از جمله کشورهای همسایه را به شخصیت هایی چون فردوسی و مولوی به دنبال دارد. این رویدادها گامی در جهت معرفی و پاسداشت این مفاخر فرهنگی و تمدنی ارزشمند خراسان رضوی و ایران اسلامی است.
بخش ویژه کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» با محوریت «فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی»
یوسف بینا دبیر علمی یازدهمین دوره کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» در ادامه این نشست اظهار کرد: یازدهمین دوره کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» امسال ۲۵ اردیبهشت و همزمان با روز بزرگداشت فردوسی در جوار آرامگاه فردوسی آغاز و اختتامیه آن در ۴ شهریورماه همزمان با روز درگذشت اخوان ثالث در مشهد پایان خواهد یافت.
وی اضافه کرد: در ۱۰ دوره گذشته این کنگره از بهترین های ایران بوده است؛ معمولا این کنگره در فاصله ۳ روز از بزرگداشت فردوسی تا روز بزرگداشت خیام برگزار می شد اما امسال به عنوان یک برنامه ملی بزرگتر از توس آغاز و فراخوان آن از پنجم اردیبهشت منتشر شد.
دبیر علمی یازدهمین دوره کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» ادامه داد: شاعران تا ۳۱ تیر فرصت ارسال آثار خود را دارند. در مرداد ماه ۲ پیش نشست اجرایی و تخصصی با شعرخوانی در نیشابور برگزار می شود و اختتامیه ۴ شهریور در مشهد خواهد بود. استاد محمدکاظم کاظمی دکتر عالی منبری جواد گنجعلی و سیدحسین سیدی از داوران این دوره هستند.
بینا عنوان کرد: امسال همچنین بخش ویژه ای با موضوع «فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی» به کنگره اضافه شده است. هرچند موضوع کنگره آزاد است اما با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی این موضوع بسیار مهم تلقی شده و آثار برگزیده این بخش به طور جداگانه معرفی خواهند شد.
پایان خبر هیاهو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیپلماسی فرهنگی مفاخر خراسان در مسیر پیوند با جهان فارسی زبان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیپلماسی فرهنگی مفاخر خراسان در مسیر پیوند با جهان فارسی زبان"، کلیک کنید.