علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن و بعد از پیاده روی چیست؟
تقریبا همه موارد بالا میتوانند علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن باشند.؛ مشکلاتی مانند بورسیت، خارپاشنه، کشیدگی تاندون آشیل و غیره. از دیگر علل درد پاشنه هنگام پیادهروی انتخاب کفش نامناسب است. حتما از کفشهای مخصوص پیادهروی استفاده کنید تا دچار آسیبهای مختلف مثل التهاب، تورم و درد پاشنه پا نشوید.
علت درد پاشنه پا در بارداری: درد پاشنه پا در بارداری نشانه چیست؟
بارداری یک دوره حساس و گاهی دردناک برای بانوان است که به علت اضافه وزن ناگهانی (یا درد پاشنه پا بعد زایمان) فشار بر روی مچ پا افزایش پیدا میکند و باعث درد در ناحیه پاشنه میشود. بهترین روش برای کاهش درد، پیادهروی اصولی است. از دیگر روشهای تسکین کشش و انعطاف پاها هست.
علت درد پاشنه پا در کودکان بین ۲ تا ۷ سال چیست؟
شاید شما نیز فکر کنید که کودکان ۲ تا ۷ ساله و یا کمتر دچار درد پاشنه پا نمیشوند! اگر کودک شما با لمس در ناحیه پاشنه احساس درد شدید یا میکند و یا گاهی بر روی پنجه راه میرود حتما باید توسط متخصص کودکان بررسی شود. خصوصا درد پاشنه پا و کمبود ویتامین در کودکان را بررسی کنید.
البته علل درد پاشنه پا در کودکان، بیماری سور یا آپوفیزیت کالکانه است. فعالیت زیاد مثل دویدن، طناب زدن طولانیمدت، ورزش بسکتبال و غیره میتواند علت درد پاشنه پا کودک در سن ۸ تا ۱۴ سالگی باشد. برای درمان این درد باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید؛ همچنین میتوانید از کمپرس آب یخ استفاده کنید. بارداری، کلسترول بالا و کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین دی هم میتوانند یکی از علل درد پاشنه باشند.
کلسترول بالا و درد پاشنه پا
کلسترول و چربی، خود به تنهایی نمیتواند یکی از علل درد پاشنه پا باشد. یکی از ، افزایش درد در ناحیه پاشنه است. البته باید بگوییم که اگر درد پاشنه ناشی از آسیب دیدن تاندون باشد، میزان کلسترول بر آن بسیار تاثیرگذار است. آشیل بزرگترین تاندون در بدن است که اکثر وزن بدن را متحمل میشود. کلسترول بالا باعث ایجاد التهاب در تاندون میشود و در نتیجه سبب درد در ناحیه پاشنه پا خواهد شد (درد مچ پا و کلسترول بالا نیز با هم ارتباط دارند).
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین
برخی ویتامینهای ضروری برای رشد، استحکام و بهبود عملکرد اجزای بدن، الزامی است. کمبود برخی ویتامینهای لازم برای بدن میتواند سبب ایجاد پاشنه درد شود. ویتامینی که بسیار مهم است، ویتامین D است که باعث استحکام استخوانها میشود.
طبق تحقیقات انجام شده کنترل و استفاده از مکمل ویتامین D به طور پیوسته و حدود یک سال، باعث تسکین دردهای عضلانی و استخوانی مثل درد کف پا و یا درد پاشنه پا میشود. در مقابل کمبود ویتامین دی و درد پاشنه پا سبب کم شدن استقامت استخوان و پوکی استخوان میشود. پس اگر کمبود پروتئین دارید، با راهنمایی پزشک از مولتی ویتامین های مناسب استفاده کنید.
علت درد پاشنه پا در طب سنتی
طب سنتی از زمانهای قدیم مرجعی برای دانستن علل و درمان بیماریهای مختلف بوده است. در طب ستنی درد پاشنه دو عامل داخلی و خارجی دارد:
- عوامل خارجی برای درد پاشنه:
- استفاده از کفشهای تنگ
- ضربه خوردن
- استفاده نکردن از سنگ پا
- عوامل داخلی برای درد پاشنه:
- سردی
- گرمی
- نداشتن خواب و استراحت کافی
- داشتن خار پاشنه.
راه های درمان درد پاشنه پا
اکثر مشکلاتی که موجب پاشنه درد میشود به مرور زمان بهبود پیدا میکنند و خیلی کم پیش میآید که به عمل جراحی کشیده شود. درمانهایی که برای درد پاشنه در نظر گرفته شده است، تمرکز بر روی کاهش استرس و کاهش فشار بر روی مچ پا دارند. این درمانها را در جدول زیر برای شما فهرست کردیم:
روشهای درمان پاشنه درد | توضیحات آن |
تزریق | تزریق استروئید درد، تورم و التهاب را کاهش میدهند؛ اما به ندرت برای درمان آسیبهای مربوط به تاندون استفاده میشود. |
داروهای مسکن | مسکنها فقط سبب کاهش درد میشود و راه حل مناسبی برای درمان نیست. |
دستگاههای ارتز | استفاده از کفشهای مخصوص (اترز) فشار را از روی پاشنه پا برمیدارد. بسیاری از بیماران شبها از آتل استفاده میکنند. |
فیزیوتراپی | فیزیوتراپی باعث میشود چسبندگی بافتهای نرم از بین برود و التهاب کاهش یابد. تعداد جلسات لازم برای درمان درد پاشنه پا با فیزیوتراپی حدود ۵ تا ۷ جلسه است. برای گرفتن نوبت از فیزیوتراپیست به دکترتو مراجعه کنید. |
تمرینات کششی | برای انجام تمرینات کششی میتوانید از پزشک و یا فیزیوتراپیست کمک بگیرید. |
جراحی پاشنه برای درمان درد | درد پاشنه معمولا با روشهای غیر جراحی درمان میشوند، اما در مواردی مانند شکستگی، پارگی آشیل، خار پاشنه و غیره ممکن است پزشک جراحی را توصیه کند. |
بررسی راههای درمان دردپاشنه
درمان گیاهی درد پاشنه پا
روغنهای گیاهی میتوانند تا حد زیادی این درد را تسکین دهند. موارد زیر بهترین روغنها برای تسکین دردهای عضلانی و استخوانی هستند:
- روغن نارگیل
- روغن زیتون
- روغن حیوانی
- روغن ابوخلسا
- روغن اسپند
- روغن گل سرخ.
درمان درد پاشنه پا در منزل (درمان خانگی درد پاشنه پا)
برای درمان درد پاشنه پا در منزل یا درمان درد پاشنه پا خانگی میتوانید از روغنهای مالشی استفاده کنید. همچنین بهتر است کمی به خود استراحت داده و پاهای خود را دراز کنید. شما میتوانید با کمپرس آب سرد درد را کاهش دهید. برای کاهش درد میتوانید موارد زیر را امتحان کنید:
- تمرینات کششی منظم و آرام انجام دهید.
- با استفاده از باند و یا بانداژ دور پا را محکم ببندید.
- از کفیهای نرم استفاده کنید.
- هر دو الی سه ساعت از کمپرس یخ استفاده کنید.
- زالودرمانی.
کارهای زیر را به هیچ وجه در هنگام درد پاشنه انجام ندهید:
- تا ۴۵ ساعت اول درد از مسکنها و ایبوپروفن استفاده نکنید.
- برای مدت طولانی راه نروید، خصوصا پا برهنه.
- از کفشهای پاشنهبلند و تنگ استفاده نکنید.
بهترین مسکن برای درد پاشنه پا چیست؟
برای کاهش پاشنه درد میتوانید از داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کنید. حتما قبل از مصرف توضیحات آن را بخوانید.
درمان درد پاشنه پا در طب سنتی
در طب ستنی برای درمان دردهای پایین تنه از روغنهایی مثل روغن گل سرخ، زالو درمانی و ضمادهای گل رسو یا گل ارمنی استفاده میشود. البته باز هم باید علت دقیق درد مشخص شود تا بتوان بهترین راه کار را در طب سنتی یافت.
ورزش برای درد پاشنه پا
ورزشهای کششی کف پا یکی از بهترین حرکات ورزشی برای درمان درد پاشنه پا و بهبود است. از جمله دیگر ورزشهای مفید برای درمان درد پاشنه عبارتاند از:
- حرکات کششی ورزشی برای ساق پا و حرکات اصلاحی درد پاشنه پا
- روی صندلی بنشینید و یک توپ را کف پای خود بغلتانید (به خصوص برای کاهش درد پاشنه پا در فوتبال)
- بر روی صندلی بنشینید و انگشت شست خود را به سمت ساق پا بکشید.
- از کش ورزشی برای ورزشهای کششی استفاده کنید.
البته توجه داشته باشید که برای تسکین درد ابتدا باید علل درد پاشنه را به طور دقیق پیدا کنید.
برای درد پاشنه پا به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که چه زمان برای درد پاشنه پا باید به پزشک مراجعه کرد. در موارد زیر لازم دارید تا حتما از یک متخصص ادتوپدی یا پزشک عمومی مشورت بگیرید:
- دردهایی که طولانی مدت هستند (بیش از ۷ روز).
- دردهایی که بر اثر راه رفتن و یا فشار آوردن شدیدتر میشوند.
- دردهایی که با مسکن قابل تسکین نیست
- التهاب شدید به
- قرمزی شدید پاشنه پا
- زمانی که تب دارید.
- درد همراه با بیحسی باشد.
- زمانی که نتوانید پای خود را خم کنید.
- زمانی که راه نمیروید اما هنوز درد ادامه دارد.
- اگر دیابت دارید.
دکتر ارتوپد در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به درد پاشنه تخصص دارد و شما میتوانید در اسرع وقت برای گرفتن نوبت اقدام نمایید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
علل درد پاشنه بسیار متفاوت است و میتواند به دلایل مختلفی از جمله ورزش نامناسب، کفش نامناسب و آسیب به استخوان و تاندون رخ دهد. برای درمان درد پاشنه در ابتدا روشهای خانگی مثل ماساژ و ورزشهای کششی را امتحان کنید و حتما از کفش طبی استفاده کنید. اگر درد حتی کاهش پیدا نکرد و حدود یک هفته به طول انجامید، باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه قرص برای درد پاشنه و کف پا و دارو ممکن است عوارض غیرقابل جبرانی داشته باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درد پاشنه پا و کمبود ویتامین ها و ریز مغذی ها" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درد پاشنه پا و کمبود ویتامین ها و ریز مغذی ها"، کلیک کنید.