خبرگزاری هیاهو – گروه استان ها – عبدالغفور مصطفایی: هفته میراث فرهنگی در استان فارس به سبب وجود جاذبه های گردشگری فراوان و میراث ثبت شده ملی و جهانی بسیاری که در این خطه تاریخی از نیاکان ما برجای مانده است با اهمیتی بیشتر از سایر نقاط امروز 29 اردیبهشت آغاز شد.
هفته ای که آغازش در روز موزه با رونمایی از جام زرین خشایارشاه (خشایارشا) در موزه پارس تخت جمشید همراه بود و برنامه های مخصوصی نیز در این روز در مهد تاریخ و فرهنگ ایران زمین تدارک دیده شد.
جام زرین خشایارشاه نماد همبستگی دو خطه همدان و فارس
آغاز این هفته با رونمایی از جام زرین خشایارشا در موزه پارس تخت جمشید رونمایی همراه شد. این جام که از هگمتانه باستان کشف شده از شاخص های ظروف تجملاتی و ارزشمند دوره هخامنشی است که از موزه ملی برای مدتی کوتاه جهت بازدید گردشگران به موزه تخت جمشید منتقل شده و تاثیر شگرفی نیز در همبستگی میان دو استان تاریخی همدان و فارس به عنوان پایه گذار دو تمدن مادها و هخامنشیان دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در ابتدای این آیین گفت: در هفته میراث فرهنگی از جام زرین خشایارشاه با حضور مسیولان محلی و استانی رونمایی شد.
محمد ثابت اقلیدی خاطرنشان کرد: توسعه زیرساخت های میراثی با توجه به وجود تخت جمشید به عنوان اثر فاخر ملی و جهانی ایران، کسب رتبه نخست حضور گردشگر نوروزی به استان فارس در مرکز توجهات این اداره قرار دارد.
وی افزود: تغییر ساختاری موزه پارس و تاسیس کتابخانه با مدرن ترین تجهیزات در آن با حمایت استاندار فارس و تکمیل موزه منطقه ای فارس در کنار آرامگاه حافظیه که در روز جهانی صنایع دستی در 20 خرداد میزبان شورای جهانی صنایع دستی خواهد بود از جمله دیگر دستاوردهای این اداره کل در توجه به میراث کهن پارس است.
سنگ نگاره والرین کازرون نماد پیروزی تمدن شرق بر غرب است
ثابت اقلیدی بیان داشت: اختصاص اعتبار به موزه نورآباد ممسنی، ایجاد مسیر دسترسی جدید و آسان به مجموعه جهانی تخت جمشید که مبتنی بر آن گردشگران یک ساعت و نیم در مجموعه تخت جمشید بازدید می کنند از دیگر اقدامات انجام شده است و در راستای توسعه اقتصاد گردشگری نیز احداث اقامتگاه، بازسازی و بهسازی فضای محیطی تخت جمشید و سرویس بهداشتی با بهترین متریال، جانمایی اتاق مادر کودک، تکمیل محور ساسانی در شهرستان فیروزآباد، کازرون و سروستان صورت گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس همچنین بیان کرد: در راستای تحقق رهنمود مقام معظم رهبری در سفر سال 1387 به فارس مبنی بر مرمت سنگ نگاره والرین کازرون و دیگر نمادهایی که نشانگر پیروزی تمدن شرق و ایران زمین بر تمدن غرب است از جمله برنامه های میراث فرهنگی استان فارس است.
گفتنی است رهبر انقلاب در سفر سال 1387 به استان فارس بیان کرد: «مجسمه ای در نزدیکی شهر تاریخی کازرون وجود دارد که نشان می دهد والرین، امپراطور روم پس از شکست از پادشاه ایران (شاهپور اول) در برابر وی زانو زده است. پس اگر یونانی ها به جهانگردان خود بیابانی را نشان می دهند که در آن سربازان ایرانی از روم شکست خورده اند، شما هم این مجسمه را نشان دهید … این به اون در!»
این مسیول درادامه اظهار داشت: آثار تمدنی گرچه ممکن است در زمان برخی سلاطین جبار ساخته شده باشد ولی باید از این منظر به تخت جمشید پرداخت که حاصل دسترنج صنعتگران و هنرمندان ایرانی است.
طرح جمشید تا حرم با هدف ایجاد ارتباط بین پایگاه های تمدنی و دینی ایجاد می شود
ثابت اقلیدی ابراز داشت: شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) باید ارتباط خود را با حرم های مطهر امام رضا و حضرت معصومه (س) ایجاد کند تا صنعت گردشگری مذهبی تقویت شود و نیز ایجاد ارتباط بین پایگاه های تمدنی و حرم مطهر به ویژه تحت جمشید تا حرم مطهر حضرت احمد ابن موسی (ع) به صورت آزمایشی با محوریت تقویت و ارتباط گردشگران با اماکن مذهبی از جمله اهداف میراث است.
وی در ادامه گفت: ما به عنوان ملت امام حسین (ع) و عاشق اهل بیت از اماکن تاریخی و مذهبی صیانت می کنیم.
احترام به میراث فرهنگی احترام به گذشته خود ما است
مدیر مجموعه جهانی تخت جمشید نیز در ادامه این همایش گفت: میراث فرهنگی اقتدار ملی ایران را تضمین می کند و اگر به این آثار فاخر احترام بگذاریم به خود احترام گذاشته ایم چرا که ایران دارای پیشینه تاریخی، فرهنگی و اجتماعی در جهان و منطقه است.
علی عسکری چاوردی خاطرنشان کرد: مجموعه تخت جمشید برگرفته از هنر، قانون، مدنیت، حقوق و شرافت ایرانیان است و باید به این مجموعه بها و ارزش داده شود.
وی با اشاره به اینکه مجموعه تخت جمشید با داشتن هزاران اثر تاریخی باید به جهانیان و منطقه معرفی شود افزود: اتحاد تخت جمشید با شوش، خوزستان، فلات ایران و هگمتانه نشان از جایگاه رفیع این خطه از کشورمان است.
در ادامه این آیین نمایش جام زرّین خشایارشا به عنوان اقدامی انجام شد که پیوند هگمتانه با تخت جمشید را با همبستگی مردم دو استان همدان و فارس رقم زد.
این جام زرّین با همکاری معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس، اداره کل موزه ها، موزه ملّی ایران باستان و پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از 29 اردیبهشت به مدت یک ماه در موزه تخت جمشید برای عموم مردم به نمایش گذاشته شده و هر روز قابل بازدید است.
گفتنی است در ادامه هفته میراث فرهنگی روز 31 اردیبهشت مصادف با سالروز تولد امام رضا به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام گذاری شده و روز یکم خرداد نیز با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه هایی در سراسر کشور برگزار خواهد شد. در ادامه روز دوم خرداد به نام روز «میراث فرهنگی الفبای زندگی» نام گذاری شده و با توجه به در پیش بودن حماسه آزادسازی خرمشهر و مقاومت مردم دزفول روزهای 3 و 4 خرداد نیز در این هفته گنجانده شده و روز 5 خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام گذاری شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جام زرین خشایارشا در تخت جمشید مورد بازدید عمومی قرار گرفت – خبرگزاری هیاهو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جام زرین خشایارشا در تخت جمشید مورد بازدید عمومی قرار گرفت – خبرگزاری هیاهو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.