دانشگاه آزاد کرمانشاه موفق به دریافت گواهی تخصصیترین استاندارد بینالمللی و ملی ۱۷۰۲۵ در زمینه مواد غذایی و کشاورزی شد و این آزمایشگاه در مراسمی با حضور مسئولان آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار هیاهو، پس از گذرندن فرایند اداری و ارزیابیهای متعدد توسط مرکز ملی سازمان تأیید صلاحیت ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه موفق به دریافت گواهی تخصصیترین استاندارد بینالمللی و ملی ۱۷۰۲۵ در زمینه مواد غذایی و کشاورزی شد و در مراسمی با حضور مسئولان این آزمایشگاه گشایش و آغاز به کار کرد.
افشین غنی زاده سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این مراسم اظهار کرد: گشایش این آزمایشگاه با ۴۷ اسکوپ کاری در زمینه مواد غذایی و کشاورزی حرکتی بسیار ارزشمند در غرب کشور بود که این دانشگاه بهعنوان نخستین آزمایشگاه دانشگاهی موفق به کسب این گواهی و انجام وظیفه و فعالیت در زمینه استاندارد شد. امیدوارم مسئولان دانشگاهی با توجه به توانمندیهای دانشگاه آزاد کرمانشاه در زمینههای بتن، نفت، پتروشیمی و سایر موارد نیز کمک حال دانشگاه تا دریافت گواهیهای لازم باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت فعالیتهای صورت گرفته توسط دانشگاه آزاد اسلامی از سازمان ملی استاندارد انتظار داریم بیشتر از گذشته از این دانشگاه حمایت کند و از توانمندیهای این دانشگاه بهتر و بیشتر استفاده شود، طرحهای پژوهشی استان به صورت عادلانه در اختیار دانشگاه آزاد قرار گیرد. مطمئن باشید استادان با امکاناتی که در اختیار دارند با توانایی بالا این طرحها را به سرانجام خواهند رساند.
هم ترازی آزمایشگاههای تأیید صلاحیت با آسیا و اقیانوسیه است
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد کرمانشاه نیز بیان کرد: کمتر دانشگاهی در کشور این کار یعنی دریافت گواهی آزمایشگاه استاندارد را انجام داده امیدوارم این آزمایشگاه مهم و افتتاح آن آغازی باشد برای ارتباطات مهمتر و هر چه بیشتر.
محمد محمدنژاد با اشاره به دستاوردهای جدید سازمان ملی استاندارد افزود: یکی از این دستاوردهای مهم هم ترازی آزمایشگاههای تأیید صلاحیت با آسیا و اقیانوسیه است یعنی ۱۳۶ کشور نتایج آزمونهای استاندارد را میپذیرند که آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد کرمانشاه را نیز شامل میشود.
اهمیت کسب استاندار ۱۷۰۲۵
مدیر ارشد آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هم درباره استاندار ۱۷۰۲۵ و اهمیت آن مطرح کرد: این استاندارد از تخصصیترین استانداردهای دنیاست که در آزمایشگاههای مختلف کاربرد دارد و هدف آن احراز صلاحیت لازم برای آزمایشگاه است، این استاندارد جدای از دامنه فعالیتهایی که دارد برای آزمایشگاه هدف کاربرد دارد و چنانچه هر آزمایشگاهی الزامات این استاندارد را تأمین کرده میتواند مجوز آن را دریافت کند در شرایط دریافت این استاندارد باید فعالیتهای مدیریتی و فنی به بهترین نحو ارائه شود تا گروههای ذینفع مطمئن شوند که این آزمایشگاه از شایستگیهای لازم برخوردار است.
شیما علایی ادامه داد: معمولاً گواهی و مجوز آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ توسط مراجع بالا دست صادر میشود که در کشور مرجع اصلی و رسمی صادرکننده این گواهی مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران یا اصطلاحاً NACI بوده که زیر نظر سازمان ملی استاندارد ایران فعالیت دارد، این استاندارد، معیاری برای سنجش کیفیت یک آزمایشگاه است و هر آزمایشگاهی که این گواهی را داشته باشد نشان میدهد که از نظر صحت و دقت نتایج آزمایشگاه از اطمینان لازم برخوردار است.
وی اضافه کرد: بهعنوان نمونه چند مورد از الزاماتی که باید برای دریافت این مجوز تأمین شود شامل تأمین امکانات و منابع از قبیل تجهیزات، شرایط محیطی آزمایشگاه، منابع انسانی، تجهیزات لازم، کالیبره بودن دقیق تکتک تجهیزات، الزامات مربوط به محرمانه بودن اطلاعات و رازداری آزمایشگاه و الزامات نیروی انسانی متخصص و. است، بهطور کلی اجرای بیش از ۲۰۰ الزام در بندهای مختلف استاندارد لازم است تا بتوان این مجوز را دریافت کرد.
مدیر ارشد آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با تاکید بر اهمیت حمایت هر چه بیشتر هیئت رئیسه دانشگاه و سازمان استاندارد از این دستاورد توضیح داد: از دو آزمایشگاه برای استاندارد استفاده میکنیم که در آزمایشگاه اول یکی از این دستگاههای مهمهای تک GC همچنین دستگاه دیگر GCMASS است که آنالیزهای مختلف کمی و کیفی مواد غذایی را انجام میدهند بهویژه برای نشان دادن باقی مانده سموم در مواد غذایی که از دستگاهها بسیار گران و ارزشمند هستند که در غرب کشور وجود دارد.
علایی افزود: از دیگر دستگاههای این آزمایشگاه یخچالها، سانتریفوژها، شیکر ها، سانتریفوژهای یخچال دار هستند که همگی طبق قوانین استاندارد لیبل خورده و کالیبره شدهاند در هر دو آزمایشگاه شرایط دما و رطوبت روزانه کنترل و چک میشود هر ماه بازرسی و کنترل میانی صورت میگیرد، هود شیمایی، فریزر منهای چهل، دستگاه اسپکتوروفوتومتر نیز بسیار مهم، پلاریمتر برای آزمونهای قند و شکر، اتاق ph متر و ترازو هم در اتاق جداگانه برای دقت بیشتر قرار گرفته، دستگاه بعدی دستگاه HPLC یا کوروماتوگرافی بوده که این دستگاه هم در امر استاندارد بسیار حائز اهمیت است.
وی دامنههای فعالیت این آزمایشگاه را به ترتیب در حوزههای: روغن، قند، عسل، آّب آشامیدنی، شکر، میوه هاو سبزیها همچنین باقی مانده سموم و توکسینها یا مواد سمی موجود در مواد غذایی عنوان کرد و ادامه داد: در رابطه با کاربری این استاندارد لازم است تاکید شود نخستین بار است که این مجوز در این دامنه وسیع در صنایع غذایی به آزمایشگاهی از آزمایشگاههای دانشگاهی استان داده شده و بسیار حائز اهمیت بوده که با توجه به قابلیتهای استان ما در بخش کشاورزی، صادرات همچنین همجواری با کشور عراق، نیاز به دریافت این مجوز و انجام آزمونهای مختلف در استان وجود دارد، بنابراین با توجه به عدم وجود چنین آزمایشگاهی در استان بسیار حائز اهمیت است.
مدیر فنی آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مطرح کرد: امیدوارم با دریافت این مجوز قدم مثبتی در مسیر اهداف متعالی دانشگاه آزاد اسلامی برداشته باشیم و اثر مثبتی از خود بجا بگذاریم. انتظار دارم همکاران هیئت علمی اگر توانایی حضور در این مسیر را دارند در هر رشتهای که مد نظر آنهاست ورود پیدا کنند البته باید متذکر شوم در ادامه این مسیر نیاز به حمایت بیشتر داریم بخصوص تزریق کارشناسان آزمایشگاهی که باید مد نظر مسئولان باشد تا بتوانیم دامنه فعالیت خود را افزایش دهیم و بخش کوچکی از درآمدزایی غیر شهریهای را کسب کنیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دانشگاه آزاد کرمانشاه موفق به دریافت گواهی ایزو ۱۷۰۲۵ شد/ آغاز کار رسمی آزمایشگاه" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دانشگاه آزاد کرمانشاه موفق به دریافت گواهی ایزو ۱۷۰۲۵ شد/ آغاز کار رسمی آزمایشگاه"، کلیک کنید.